🏠  Anasayfa  ➝  Duyurular

Türkiye Barolar Birliği Duyurusu 2019-66

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı'nın Elektronik Haciz İşlemleri Konulu Yazısı

09:59 . 21 Kasım 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı'nın 01.11.2019 tarih ve 4165443 sayılı yazısında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan 06.07.2018 tarihli protokol  ve 10.05.2019 tarihinde sonuçlandırılan çalışmalar neticesinde, haciz tesisi  ve terkini işlemlerinin web-servisi aracılığıyla UYAP ve TAKBİS üzerinden güvenli elektronik ortamda icra müdürlüklerince yapılması uyguamasına geçildiği, güvenli elektronik ortamda yapılan işlemlerde fiziki belge üretilmediği ve posta yolu ile belge alışverişi yapılmadığı, haciz işlemlerinin icra müdürlükleri E-haciz uygulaması üzerinden tamamen elektronik ortamda gerçekleştirildiği bildirilmiştir.

İLGİLİ YAZIYI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ >>>